Холодне копчення. Основні правила

Спосіб приготування домашньої ковбаси при температурі копчення до 40 градусів називається холодним копченням на трісці.

Ви можете створити таку температуру, якщо роз'єднаєте коптильную камеру і вогнище. Дим тріски проходить в камеру по спеціальній трубі і за рахунок цього виходить сирокопчений продукт. Приготування таким способом займе кілька днів або більше.

На малюнку Ви можете побачити приклад коптильні холодного копчення:

Холодне копчення. Основні правила

Щоб уникнути ситуації з отриманням недокопченої ковбаси на трісці потрібно під час копчення підвішати ковбасу на будь-які гачки або гілки. Також потрібно простежити, щоб дим тріски міг надходити рівномірно і постійно.

Зверніть увагу на вибір тріски, від неї залежить смак і аромат Вашої ковбаси. Для того, щоб Ви могли найточніше підібрали яка саме тріска Вам потрібна, ми спеціально підготували статтю про правильний вибір тріски для копчення м'ясних і рибних виробів в категорії "Тріска для копчення".

При холодному копченні на фруктової трісці фарш в ковбасі зменшується в розмірі і сама ковбаса втрачає вологу. Тому фарш потрібно набивати щільно в колагенову оболонку, щоб не залишити повітря всередині.

Лайфхак: якщо замість декількох великих ковбас зробити більше, але менших, то буде нижча ймовірність того, що Ви залишите повітря всередині них.

Коли Ви помітите, що Ваша ковбаса змінила колір на золотистий і колагенова оболонка стала сухою та зморщеною, тоді вітаємо - Ваше страва готова до вживання. Смачного!

  • Поділитись:

Виробництво ковбаси в домашніх умовах

Все що потрібно для приготування ковбасних виробів

Наші головні переваги

Будемо раді допомагати нашим клієнтам і консультувати їх з усіх питань

Інтернет - магазин «Ковбасник»
Висока якість

Висока якість сертифікованої продукції для виготовлення смачних ковбасних виробів

Інтернет - магазин «Ковбасник»
Широкий асортимент

Широкий асортимент товарів дозволяє купити все в одному місці за доступною ціною з доставкою

Інтернет - магазин «Ковбасник»
Кращі пропозиції

Кращі пропозиції за вигідною ціною від кращих постачальників ковбасного обладнання

Інтернет - магазин «Ковбасник»
Доставка по Україні

Ми економимо Ваш час, здійснюємо швидку доставку замовлень по всій Україні «Новою поштою»

Зворотній дзвінок
Ми зв'яжемося з Вами найближчим часом!
Ваше ім'я:
Ваш телефон:
Дані будуть використані лише для зв'язку з Вами!
×
Замовити в 1 клік
Ми зв'яжемося з Вами найближчим часом!
Ваше ім'я:
Ваш телефон:
Дані будуть використані лише для зв'язку з Вами!
×
Повідомте про наявність
Ми зв'яжемося з Вами найближчим часом!
Ваше ім'я:
Ваш телефон:
Дані будуть використані лише для зв'язку з Вами!
×
Попереднє замовлення
Ми зв'яжемося з Вами найближчим часом!
Ваше ім'я:
Ваш телефон:
Дані будуть використані лише для зв'язку з Вами!
×
У мене є обліковий запис
Введіть E-mail та пароль для входу!
E-mail:
Пароль:
×
×
Пошук по каталогу товарів
Почніть вводити назву або артикул товару
×