Шинка в домашніх умовах
Шинка, приготована в домашніх умовах, - це надзвичайно смачна, ароматна ковбаска для вашого столу. Готувати таку ковбасу не складно, а в підсумку - натуральний продукт без будь-яких шкідливих складових. Шинку можна подати на святковий стіл в якості закуски, відмінно вона підійде і на сніданок зі скибочкою хліба.
Інгредієнти для приготування
Для приготування шинки в домашніх умовах вам знадобиться:
- Свинина (м'якоть) - 400 г;
- Яловичина (вирізка) - 200 г;
- Сало (шпик) - 50 г;
- Часник сушений мелений - 1 ч. Л .;
- Перець білий мелений - 0,5 ч. Л .;
- Коріандр - 0,5 ч. Л .;
- Майоран сушений - 0,5 ч. Л .;
- Сіль нітритна - 7 г;
- Сіль звичайна - 4 г;
- Вода крижана - 120 мл;
- Коллагенова оболонка, діаметр 80 мм.
Етапи приготування:
- Свинину, яловичину і сало заморозити. Свинину і яловичину нарізати гострим ножем на довгі пластини, як можна тонше. Довжина пластин близько 10-12 см. Таким же чином нарізати і підморожене сало - пластинами трохи коротшими. Додати сало до м'яса.
- Додати нітритну і звичайну сіль, коріандр, перець, майоран і сушений часник. Нітритну сіль можна придбати тільки в Інтернет-магазинах, вона потрібна для додання готовій ковбасі ковбасного смаку і кольору. Ця сіль в складі ковбас підвищує термін зберігання готової ковбаси, а також не дає бактеріям розвиватися в сирому м'ясі.
Сіль Нітритна (Nitrite 0,6) абсолютно безпечна для здоров'я, так як нітриту натрію в складі солі міститься всього 0,5-0,6%, решта - звичайна кухонна сіль. Всі ковбаси промислового виробництва містять в обов'язковому порядку дану нітритну сіль.
- Далі, частинами вливаючи крижану воду, вимішувати фарш. Вимішувати потрібно хвилин 10 і інтенсивно. В результаті фарш повинен вийти липким і досить в'язким. Накрити посуд з фаршем кришкою і помістити в холодильник на 1 добу.
Приготування в колагеновій оболонці:
- Оболонку замочити в теплій воді хвилин на 5.
- Наповнити оболонку фаршем щільно, краї ретельно перев'язати міцною ниткою.
- Порожнечі, що утворилися на батоні ковбаси проколоти голкою.
Купити колагенову оболонку можна в нашому в інтернет-магазині «Ковбасник».
Приготування в пергаменті:
- Складіть пергамент вдвічі, змочіть його водою, відіжміть.
- Додайте на пергамент фарш і щільно зафіксуйте краї.
- Помістіть батон з фаршем в 2 целофанові пакети, зав'яжіть (видаливши повітря).
- Залиште ковбасу при кімнатній температурі на 1-2 години.
Шинку можна приготувати на плиті:
Помістити батон ковбаси в каструлю, залити водою і поставити на невеликий вогонь, накрити кришкою. Але в цьому випадку слід виставити вогонь таким чином, щоб вода не кипіла, ковбаса повинна не варитися, а бланшувати під прикритою кришкою.
Час готування - 3 години. Готову надзвичайно смачну шинку відразу ж охолодити під холодним душем (хвилин 5), дати повністю охолонути при кімнатній температурі. Після цього дати відлежатися ковбасі в холодильнику 6-8 годин (якщо витримаєте!).
Ковбаску порізати і подати до столу. Ріжеться - ідеально! Спробуйте, шинка, приготована в домашніх умовах, виходить дуже смачною!