РЕЦЕПТ СМАЧНОЇ ДОМАШНЬОЇ ШИНКИ В ДУХОВЦІ:
Друзі, у цьому рецепті хочемо Вам розповісти, як з допомогою декількох складових можна приготувати смачну та соковиту , домашню шинку в духовці . Домашня шинка є гарною альтернативою купленим ковбасам або мʼясу і чудово смакує на канапці . Шинка приготована власноруч точно не буде містити шкідливих мясозамінників та консервантів.
ОТЖЕ, РЕЦЕПТ ШИНКИ:
Склад :
- Свіже нежирне мʼясо (наприклад полядвиця)
- Cіль кухонна з розрахунку 20г/1кг мʼяса
- Наша фірмова посипка для мʼяса та рулетів «Каліфорнія» - 30г/1кг мʼяса
Розхідні матеріали:
- Еластична сітка. Ми рекомендуємо використовувати для шинки діаметр розтягнення не менше ніж 125мм
- Шпагат або кліпсатор з кліпсами для фіксування кінців сітки
- Аплікатор для зручного натягування сітки
- Термометр з виносним щупом для вимірювання температури всередині мʼяса
Процес приготування шинки вдома:
- Перше, що ми робимо , це розрізаємо вздовж мʼясо , щоб згодом воно помістилось в еластичну сітку. Якщо діаметр мʼяса менший за діаметр розтягнння сітки, то можете не розрізати !
- Засипаємо необхідну кількість спецій «Каліфорнія» та солі на м'ясо. Ретельно натираємо. Стараємось рівномірно розподілити спеції та сіль по мʼясу , це важливо для однаково-насиченого смаку
- Щільно накриваємо кришкою посудину з мʼясом або замотуємо харчовою плівкою та ставимо в холодильник маринуватись на добу. Або хоча б на ніч , якщо Ваш час обмежений
Термообробка шинки в духовці:
- Вмикаємо духову піч на верхній та нижній тен без конвекції та ставимо температуру 180 градусів, нехай нагрівається.
- За цей час дістаємо промариноване мʼясо з холодильника.
- Беремо еластичну сітку, приблизно відміряємо довжину та відрізаємо. Не забуваємо залишити місце , щоб завʼязати кінці сітки.
- Зав'язуємо один кінець сітки шпагатом або фіксуємо кліпсатором.
- Після цього сітку натягуємо на аплікатор. Можна натягнути на обрізану пластикову пляшку або на пластикову трубу потрібного діаметру, але з нашим аплікатором набагато зручніше!
- Надягаємо сітку на мʼясо за допомогою аплікатора. (пропихаємо м'ясо крізь аплікатор)
- Загортаємо мʼясо у фольгу.
- Вмикаємо термометр, запихаємо щуп всередину мʼяса та ставимо запікатись. Нам потрібно, щоб в середині мʼяса температура досягала 72 градуси. (Якщо немає термометру, то приблизно 1 год 30 хв)
Коли термометр засигналізує то шинка готова .
Даємо мʼясу повністю охолонути.
Можна виставити на балкон або надвір. Головне слідкуйте за домашніми улюбленцями , щоб не скуштували передчасно????
Ось і все! Наша соковита та смачна шинка готова !
В нашому інтернет-магазині "Ковбасник" є все необхідне для приготування мʼяса та ковбаси в домашніх умовах . Різноманітні спеції, оболонки, еластичні сітки, матеріали та обладнання, покрокові рецепти та готові набори! Чекаємо на ваші замовлення!
Смачного!