Рецепт Любительська ковбаса
Серед м'ясних виробів Любительська ковбаса є однією з найпопулярніших. Ароматна і смачна, вона прекрасно підійде в сендвічі і бутерброди для швидкого перекусу, виручить в поході або дальній поїздці, підійде для приготування багатьох салатів і страв.
інгредієнти
- Яловичина – 400 г;
- Свинина не жирна – 500 г;
- Шпик – 250 г;
- Сіль Нітритна – 10 г;
- Сіль кухонна – 10 г;
- Цукор – 1 г;
- Приправа для вареної ковбаси Молочна Комбі – 8 г;
- Вода крижана – 200-250 мл;
- Синюга яловича 95/115 мм (за бажанням можна використовувати іншу оболонку, оболонка для ковбаси купити на нашому сайті).
Устаткування
- Насадка для м'ясорубки або ковбасний шприц;
- Шпагат ковбасний;
- Термометр для м'яса.
Рецепт приготування
1. Яловичину і свинину перекручуємо на м'ясорубці з середньою решіткою 2 рази.
2. Додаємо сіль, цукор і спеції і відправляємо на засолювання в холодильник на 24 години.
3. Після засолювання все м'ясо подрібнюємо на куттері з додаванням крижаної води до стану емульсії (можна використовувати блендер). Важливо, температура фаршу не повинна підніматися вище 11 ° С.
4. Попередньо підморожений шпик ріжемо кубиками 5-6 мм, обливаємо окропом, промиваємо холодною водою і додаємо в емульсію.
5. Добре вимішуємо, так, щоб весь шпик рівномірно розподілився по всьому фаршу.
6. Отриману масу переміщаємо в ковбасний шприц або в м'ясорубку з насадкою для набивання ковбас і набиваємо в оболонку, потім обв'язуємо шпагатом. Отриманий батон, відправляємо в холодильник на добу на осадку.
7. Перед термообробкою, дістаємо ковбасу з холодильника і даємо відігрітися при кімнатній температурі протягом 2-3 годин.
8. Приступаємо до термообробки. Розігріваємо духовку до температури 90 ° С, включаємо конвекцію і поміщаємо в неї батони на обжарку.
9. Обсмажуємо протягом 30-40 хвилин. Потім знижуємо температуру до 80 ° С, вимикаємо конвекцію, на дно духовки ставимо ємність з кип'яченою водою, в батон вставляємо кулінарний щуп, і таким чином варимо ковбасу до досягнення 69-70 ° С в середині батону, після чого перекладаємо ковбасу в крижану воду на 15-20 хвилин.
10. Готові батони охолоджуємо при температурі 10-12 ° С протягом 6-12 годин.