Рецепт Ковбаски для гриля
Простий і швидкий рецепт приготування ковбасок для смаження на грилі і сковороді. Відмінно підійде для початківців і досвідчених мясоделов.
Інгредієнти
- Свинина напівжирна - 1 кг;
- Перець чорний мелений - 3 г;
- Часник сушений мелений - 3 г;
- Сіль нітритна - 19 г;
- Вода - 50 мл;
- Цукор - 5 г;
- Cвина черева калібр 40/42 мм - 1 м;
- Також Ви можете придбати та використати готову суміш спецій Сосиски м'ясні
Устаткування
- Насадка для м'ясорубки;
- Шпагат ковбасний.
Рецепт приготування
1. Свинину пропустити через м'ясорубку з крупною насадкою.
2. У фарш додаємо сіль. Якщо ковбаски будуть приготовлені відразу (не пізніше ніж через 24 години), то використовуємо кухонну сіль. Якщо ковбаски будемо готувати протягом 3-х діб, то використовуємо нітритну сіль, вона зіграє роль консерванту і не дасть розвинутися шкідливій мікрофлорі в фарші до приготування.
Якщо заморозити ковбаски в морозильній камері, то термін їх зберігання збільшується до 6 місяців.
3. Додаємо перець і часник (або готову суміш спецій Сосиски мясные), все інгредієнти перемішуємо руками 7-15 хв до повного вбирання вологи, фарш повинен загуснути.
4. Свинячу череву промиваємо зовні і зсередини в теплій проточній воді (37-40°С) - оболонка готова до набивання.
5. Набиваємо оболонку з використанням насадки для м'ясорубки.
6. У міру набивання через кожні 15 см перекручуємо і зав'язуємо кінці ковбасок шпагатом.
7. Щоб оболонка при обсмажуванні не тріснула слід попередньо відварити ковбаски при 75°С протягом 15-20 хв.
8. Ковбаски можна обсмажувати на грилі або сковороді.