Рецепт Домашня сиров'ялена ковбаса

У даній статті ми розглянемо простий рецепт приготування сиров'яленому ковбаси в домашніх умовах.

Рецепт Домашня сиров'ялена ковбаса

Інгредієнти

  • Свинина - 1 кг;
  • Яловичина - 0,5 кг;
  • Свиняче сало - 0,25 кг;
  • Часник - 1 головки;
  • Коньяк - 80 г;
  • Нітритна сіль - 40 г;
  • Приправа для сиров'яленої ковбаси Кох Салями - 21 г або інша приправа для сировляной ковбаси;
  • Ковбасна оболонка АйЦел 45 мм – 5 м (оболонку можна використовувати за бажанням).

Устаткування

Рецепт приготування

1. Вимийте і добре просушіть м'ясо, приберіть жили і плівочки. Наріжте м'ясо на шматочки, які підходять за розміром до вашої м'ясорубки.

2. Пропустіть підготовлене м'ясо разом з часником через м'ясорубку. Насадку виберіть з найбільшими отворами.

3. Сало попередньо близько 1 години потримайте в морозилці. Потім пропустіть сало на м'ясорубці з крупною решіткою. М'ясо і сало перемішайте.

4. До фаршу додайте нітритну сіль, спеції і коньяк, перемішайте. Поставте все це на добу в холодильник.

5. Після можна приступати до набивання ковбасок. Для цього вам знадобиться м'ясорубка з насадкою або шприц ковбасний. Візьміть оболонку і зав'яжіть її з одного кінця (можна скористатися шпагатом). Потім за допомогою м'ясорубки або шприца видавлюйте фарш в оболонку до тих пір, поки ковбаса не стане потрібної вам довжини (рекомендована довжина - 30 см), зав'яжіть оболонку з іншого боку.

Повторіть всі ці дії з рештою фаршу.

6. Помістіть ковбаси в холодильник на 12 годин для первинної усадки.

7. Після усадки ковбасу розвісьте для обсушування на відкритому повітрі на наступні 12-16 годин. Температура в приміщенні повинна бути в межах 10-22ºС. Вивішувати ковбасу під прямі сонячні промені не можна. Після обсушування на відкритому повітрі, ковбаса отримає червоний колір, а консистенція буде м'якою.

8. Далі необхідно знову помістити ковбасу в холодильник на 10-12 годин. Щоб ковбаса з усіх боків підсихала рівномірно, підвішуйте ковбаси забезпечуючи доступ повітря з усіх боків. Тримати ковбасу завжди на відкритому повітрі не рекомендується, це може привести до «закалу» - це стан, при якому поверхня сильно висихає і порушується нормальне дозрівання і сушка продукту надалі.

9. Через 10-12 годин, знову вийміть ковбасу з холодильника і перемістіть для сушіння на відкрите повітря при температурі 10-22ºС на наступні 10-12 годин, після чого приберіть назад в холодильник для остаточного дозрівання.

До повної готовності вона повинна провести в холодильнику 20-25 днів, після чого сиров'ялена ковбаса буде готова.

  • Поділитись:

Виробництво ковбаси в домашніх умовах

Все що потрібно для приготування ковбасних виробів

Наші головні переваги

Будемо раді допомагати нашим клієнтам і консультувати їх з усіх питань

Інтернет - магазин «Ковбасник»
Висока якість

Висока якість сертифікованої продукції для виготовлення смачних ковбасних виробів

Інтернет - магазин «Ковбасник»
Широкий асортимент

Широкий асортимент товарів дозволяє купити все в одному місці за доступною ціною з доставкою

Інтернет - магазин «Ковбасник»
Кращі пропозиції

Кращі пропозиції за вигідною ціною від кращих постачальників ковбасного обладнання

Інтернет - магазин «Ковбасник»
Доставка по Україні

Ми економимо Ваш час, здійснюємо швидку доставку замовлень по всій Україні «Новою поштою»

Зворотній дзвінок
Ми зв'яжемося з Вами найближчим часом!
Ваше ім'я:
Ваш телефон:
Дані будуть використані лише для зв'язку з Вами!
×
Замовити в 1 клік
Ми зв'яжемося з Вами найближчим часом!
Ваше ім'я:
Ваш телефон:
Дані будуть використані лише для зв'язку з Вами!
×
Повідомте про наявність
Ми зв'яжемося з Вами найближчим часом!
Ваше ім'я:
Ваш телефон:
Дані будуть використані лише для зв'язку з Вами!
×
Попереднє замовлення
Ми зв'яжемося з Вами найближчим часом!
Ваше ім'я:
Ваш телефон:
Дані будуть використані лише для зв'язку з Вами!
×
У мене є обліковий запис
Введіть E-mail та пароль для входу!
E-mail:
Пароль:
×
×
Пошук по каталогу товарів
Почніть вводити назву або артикул товару
×