Домашні ковбаски сушені (кабаноси)
Друзі, хочемо з вами поділиться рецептом сушених домашніх ковбасок або кабаносі.
ОТЖЕ, РЕЦЕПТ 1КГ СУШЕНИХ КОВБАСОК:
Склад:
- Яловичина - 500г
- Свинина напівжирна - 500г
- Сіль нітритна (нитрит натрия 0,6%) — 20г/кг
- Перець чорний мелений — 2г/кг
- Паприка — 15г/кг
- Перець чилі мелений - 1г/кг
- Часник сушений — 6г/кг
Або замість спецій можете використати нашу готову суміш "Кабанос" 8г/1кг.
Також Вам знадобиться колагенова пародимопроникна оболонка для сосисок
Технологія приготування сушених ковбасок (кабаноси):
- М'ясо нарізати шматочком під м'ясорубку, окремо свинину та яловичину перемішати з нітритною сіллю та залишити при +2°С-+4°С протягом 2 діб.
- Просолену сировину підморозити у морозилці протягом часу.
- Далі подрібнити яловичину на дрібній решітці м'ясорубки, внести всі спеції і добре вимісити фарш до липкого стану і ниток білка.
УВАГА!!! На всіх етапах фаршоскладання температура фаршу не повинна перевищувати +10°С!
- Свинину подрібніть на решітці 3-5мм і рівномірно розподіліть у яловичому фарші.
- Набити в колагенову (19-24мм, НЕ БІЛЬШЕ!) пародимопроникну оболонку для сосисок або баранячу череву.
Етап сушіння:
- Підвісити при температурі 10°С-20°С на 2-3 доби.
- Далі сушити у духовці з конвекцією або дегідрататорі (сушарці) при температурі +45°С протягом 7 годин.
Можна прокоптити холодним димом протягом 2-3 годин (не обов'язково)
Смачного!