Рецепт Сушені чіпси ( Джерки )
Джерки – шматочки в'яленого м'яса, висушеного у спеціальних умовах.
Джерки можна вживати як самостійний продукт та як закуску.
Друзі, хочемо з вами поділитися рецептом м'ясних чіпсів або джерок.
ОТЖЕ, РЕЦЕПТ ДЖЕРОК:
Склад:
- Нежирне м'ясо - 1кг
- Сіль нітритна (0,6% нітриту натрію) - 10г/кг
- Сіль кухонна - 10г/кг
- Перець чилі - 1г/кг
- Перець чорний - 1г/кг
- Паприка - 8г/кг
- Кмин - 1г/кг
- Майоран (орегано) - 1г/кг
- Часник сушений - 2г/кг
- Мед - 1ст.л./кг
- Соєвий соус - 50мл/кг
- Коньяк - 50мл/кг
Замість окремих спецій можна використовувати нашу готову суміш спецій джерки 10-12г/1кг або кабаносі 8г/1кг.
Придбати всі необхідні матеріали можна у нашому інтернет-магазині "Ковбасник"
ТЕХНОЛОГІЯ ПРИГОТУВАННЯ М'ЯСНИХ ЧИПСІВ (ДЖЕРКИ):
- На початку потрібно видалити весь зайвий жир з м'яса. Для цього рекомендуємо попередньо підморозити м'ясо, але не заморожувати повністю, години 2-3 в морозильній камері, так буде легше видалити весь зайвий жир.
- Нарізати м'ясо дрібними слайсами приблизно 3-4 мм.
- Зі спецій тут використовується перець чорний мелений, перець чилі мелений, також бажано додати паприку червону солодку, тоді смак буде цікавішим, часник сушений мелений, а також майоран. Що стосується солі в цьому рецепті, можна використовувати сіль із вмістом нітриту натрію 0,6 відсотків із розрахунку 10 г/кг і також звичайну кухонну 10 г/кг. Дуже добре зіграє на смак майбутніх готових м'ясних чіпсів мед з розрахунку одна ложка на 1 кілограм сировини, так само коньяк, краще брати хороший з розрахунку 50 мл/кг і соєвий соус 50мл/кг.
- Заздалегідь змішати всі спеції та сіль.
- Залити отриманою сумішшю м'ясо, добре перемішати,
накрити кришкою, можна плівкою і прибрати в холодильник на 10-12 годин.
Сушити м'ясні чіпси можна в сушці для овочів і в духовці.
ТЕРМООБРОБКА М'ЯСНИХ ЧИПСІВ (ДЖЕРКИ) У СУШЦІ ДЛЯ ОВОЧІВ
- Необхідно викласти джерки рівним шаром на сіточку.
- Сушити при 55 ° С протягом 5-6 годин.
(ВАЖЛИВО!) Першу годину або останню задати температуру сушіння 70°С. Це зробить безпечним продукт, оскільки температура готовності м'яса 70°С.
ТЕРМООБРОБКА М'ЯСНИХ ЧИПСІВ (ДЖЕРКИ) У ДУХОВЦІ
- Те саме можна зробити і в звичайній духовці, але необхідно так само першу годину сушити при 70°С, далі - 55°С.
- При цьому не забудьте відкрити трохи дверцята духовки, це необхідно для циркуляції повітря.
- Сушити при 55 ° С протягом 5-6 годин.
Втрата вологи м'яса становить 60%. Готові джерки мають бути твердими, гнучкими, але при цьому легко рватися.
Ми впевнені, у вас все вийде! будьте здорові та щасливі!
Смачного!