Як зробити дуже смачну домашню ковбасу? Та дуже просто! Сьогодні вашій увазі рецепт і технологія Дрогобицької ковбаси в простих домашніх умовах.

Отже, Рецепт Дрогобицької ковбаси:

Склад:

  1. Свинячий окіст нежирний
  2. Сіль нітритна (можна наполовину зі звичайною) - 20г / кг
  3. Перець чорний мелений - 2 г / кг
  4. Перець духмяний - 1г / кг
  5. Кмин - 2 г / кг
  6. Часник - 6 г / кг
  7. Цукор - 2 г / кг
  8. Вода - 13% від ваги м'яса
  9. Фосфат харчовий - 1,5-2г / кг


Технологія приготування дрогобицької ковбаси:

  • М'ясо порізати шматочками 2 * 3 см і засолити при температурі + 2-4с на три доби.
  • Після предпосолу відокремити 15% нежирних шматочків і заморозити все м'ясо і воду протягом години.
  • Нежирну сировину перемолоти на м'ясорубці з решіткою 4-5мм і добре вимісити до утворення білкових ниток.
  • Дуже важливо не перевищувати температуру м'яса вище + 10С на всіх етапах фаршоскладання !!!
  • Отриманий фарш додати в основну масу сировини з жиром, внести спеції, фосфат, цукор, роздавлений часник і воду і все добре вимісити до повного всмоктування води в м'ясо.
  • Залишити в холодильнику на годину-півтори. Не раджу залишати на добу для тих, кому ніколи - може закиснути.
  • Набити через шприц, м'ясорубкою без ножа або вручну щільно в димопаропникну колагенову оболонку 45мм.
  • Вивісити в прохолодне місце при + 10-15С на 8 годин.
  • Далі перед термообробкою отеплити при кімнатній температурі 3-4 години.

Термообробка в духовці дрогобицької ковбаси:

  1. Обсушування протягом 10 хвилин при 60С
  2. Обжарка при 90С до досягнення 58-60С всередині батона
  3. Варка з окропом в піддоні при + 80С в духовці до + 68-70С всередині батона.
  4. Душування в холодній проточній воді 10-15хв для збільшення терміну зберігання.

Далі можна закоптити холодним димом, попередньо насухо протерти батони, протягом 4-8 годин.

Після копчення пару діб дати повесіти для насичення ковбаси продуктами копчення і вирівнювання смаку. Можна і не коптити, теж дуже смачна!

  • Поділитись:

Виробництво ковбаси в домашніх умовах

Все що потрібно для приготування ковбасних виробів

Наші головні переваги

Будемо раді допомагати нашим клієнтам і консультувати їх з усіх питань

Інтернет - магазин «Ковбасник»
Висока якість

Висока якість сертифікованої продукції для виготовлення смачних ковбасних виробів

Інтернет - магазин «Ковбасник»
Широкий асортимент

Широкий асортимент товарів дозволяє купити все в одному місці за доступною ціною з доставкою

Інтернет - магазин «Ковбасник»
Кращі пропозиції

Кращі пропозиції за вигідною ціною від кращих постачальників ковбасного обладнання

Інтернет - магазин «Ковбасник»
Доставка по Україні

Ми економимо Ваш час, здійснюємо швидку доставку замовлень по всій Україні «Новою поштою»

Зворотній дзвінок
Ми зв'яжемося з Вами найближчим часом!
Ваше ім'я:
Ваш телефон:
Дані будуть використані лише для зв'язку з Вами!
×
Замовити в 1 клік
Ми зв'яжемося з Вами найближчим часом!
Ваше ім'я:
Ваш телефон:
Дані будуть використані лише для зв'язку з Вами!
×
Повідомте про наявність
Ми зв'яжемося з Вами найближчим часом!
Ваше ім'я:
Ваш телефон:
Дані будуть використані лише для зв'язку з Вами!
×
Попереднє замовлення
Ми зв'яжемося з Вами найближчим часом!
Ваше ім'я:
Ваш телефон:
Дані будуть використані лише для зв'язку з Вами!
×
У мене є обліковий запис
Введіть E-mail та пароль для входу!
E-mail:
Пароль:
×
×
Пошук по каталогу товарів
Почніть вводити назву або артикул товару
×