Рецепт Домашня сирокопчена ковбаса

Перевага домашньої сирокопченої ковбаси - натуральний склад. Ви знаєте, скільки в ній м'яса, а скільки сала, які спеції використовувалися, в яких умовах ковбаса коптилася і інші нюанси, про які в магазині вам ніхто не розповість.

Рецепт Домашня сирокопчена ковбаса

 

До того ж ковбаса виходить такою ж смачною і апетитною, як і приготована по ГОСТу в промислових масштабах. Розглянемо рецепт приготування сирокопченої ковбаси в домашніх умовах.

Інгредієнти та обладнання

Рецепт приготування

1. М'ясо очистіть від плівок, жиру і сухожиль.

2. Наріжте підготовлене м'ясо на шматки по 300 г і натріть сіллю.

3. Покладіть м'ясо в емальовану миску і поставте на 5-7 днів в холодне місце для дозрівання.

4. Температура повинна становити від 0 до 3ºС.

5. Через відведений термін шматки м'яса подрібніть за допомогою м'ясорубки з діаметром решітки 3-4 мм.

6. Сало охолодіть при температурі 0ºС і наріжте за допомогою гострого ножа на шматочки по 3-5 мм.

7. М'ясний фарш змішайте з прянощами і салом.

8. Додайте крохмаль, перемішайте і влийте коньяк.

9. Ще раз перемішайте, щоб сало рівномірно розподілилося.

10. Потім підготовлений фарш викладіть рівномірним шаром близько 20-25 см в емальовані миски і витримуйте протягом доби при температурі 0ºС.

11. Після чого помиті кишки(оболонку) наповніть приготованим фаршем і проколіть, щоб позбутися від бульбашок повітря.

12. Зав'яжіть ковбаски шпагатом і підвісьте на 7 діб в сухому і чистому приміщення. Витримуйте при температурі від 0 до 3ºС.

13. Після чого підвісьте в коптильню і коптіть холодним способом протягом 2-3 діб, при температурі 20-22ºС сухим димом. Відносна вологість при цьому повинна бути близько 75-80%.

14. Після цього ковбасу підвісьте і сушіть протягом 1 місяця, при температурі 10 градусів. При цьому приміщення, де сушиться ковбаса, потрібно періодично провітрювати.

15. Приготовлену таким способом ковбасу можна зберігати протягом 4 місяців, при температурі +10ºС, в сухому приміщенні.

  • Поділитись:

Виробництво ковбаси в домашніх умовах

Все що потрібно для приготування ковбасних виробів

Наші головні переваги

Будемо раді допомагати нашим клієнтам і консультувати їх з усіх питань

Інтернет - магазин «Ковбасник»
Висока якість

Висока якість сертифікованої продукції для виготовлення смачних ковбасних виробів

Інтернет - магазин «Ковбасник»
Широкий асортимент

Широкий асортимент товарів дозволяє купити все в одному місці за доступною ціною з доставкою

Інтернет - магазин «Ковбасник»
Кращі пропозиції

Кращі пропозиції за вигідною ціною від кращих постачальників ковбасного обладнання

Інтернет - магазин «Ковбасник»
Доставка по Україні

Ми економимо Ваш час, здійснюємо швидку доставку замовлень по всій Україні «Новою поштою»

Зворотній дзвінок
Ми зв'яжемося з Вами найближчим часом!
Ваше ім'я:
Ваш телефон:
Дані будуть використані лише для зв'язку з Вами!
×
Замовити в 1 клік
Ми зв'яжемося з Вами найближчим часом!
Ваше ім'я:
Ваш телефон:
Дані будуть використані лише для зв'язку з Вами!
×
Повідомте про наявність
Ми зв'яжемося з Вами найближчим часом!
Ваше ім'я:
Ваш телефон:
Дані будуть використані лише для зв'язку з Вами!
×
Попереднє замовлення
Ми зв'яжемося з Вами найближчим часом!
Ваше ім'я:
Ваш телефон:
Дані будуть використані лише для зв'язку з Вами!
×
У мене є обліковий запис
Введіть E-mail та пароль для входу!
E-mail:
Пароль:
×
×
Пошук по каталогу товарів
Почніть вводити назву або артикул товару
×